top of page

QUÈ ÉS L'AMPA?

És l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del centre escolar que ens permet ser part activa de l’educació dels nostres fills i filles. A través de l’AMPA podem col·laborar amb les activitats del centre i també ens podem formar i desenvolupar com a pares i mares.

 

Objectius

 

- Recolzar el projecte educatiu del centre i el seu caràcter propi.

- Fomentar la participació d’alumnes, pares, mares i tutors legals.

- Col·laborar en algunes activitats del centre

- Representar als pares, mares i tutors legals en el Consell Escolar.

 

Què fem a l’AMPA ?

 

 • Mantenim un diàleg continu amb l'Equip Directiu del centre.

 • Col·laborem en les celebracions del centre (Dia de Santa Rafaela, celebració de la castanyada, campanya PROACIS, Jornada de Portes Obertes,...)

 • Col·laborem amb el centre en activitats de caràcter extraordinari: actes de celebració del Centenari de Santa Rafaela, activitats de suport a la Marató de TV3.

 • Organitzem la Festa de Nadal en benefici de PROACIS.

 • Organitzem el Dia de la Família al mes de maig.

 • Recollim idees i projectes que puguin beneficar a les famílies e intentem dur-los a terme. Un cop impulsat i consolidat el projecte fem un seguiment del mateix per establir-ne millores continues. Un dels projectes consolidats en els darrers anys és el projecte reutilització de llibres de text.

 • Ajudem al centre en algunes necessitats específiques mitjançant donacions: adquisició de pissarres digitals, adquisició de tablets i carros de càrrega, adquisició d’un nou projector pel teatre, noves fonts al pati, sorral per infantil...

 • Presència de l'AMPA en el dia de la Castanyada oferint cafè y pastes a totes les famílies per acompanyar els panellets que han portat els nostres fills.

 • Com a AMPA d’una escola cristiana, estem adherits a la CCAPAC

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) és una entitat constituïda per les AMPAs de les escoles cristianes de Catalunya, adherides directament o a través de les federacions d’AMPAs d’escoles cristianes.

 

Per què és important ser membre de l’AMPA. Què em suposa?

 

Per poder dur a terme les nostres activitats, l’AMPA es finança de la quota anual i per família, que es passa pel banc. Aquest rebut anual és de 40€ per família. Abonar aquesta quota és el primer pas per ser membre de l’AMPA. És important la vostra col·laboració, ja que se sense ella no podríem participar desinteressadament en l’educació dels nostres fills.

 

Tots els seus membres poden participar en les activitats gestionades per l’associació.

 

Com funciona l’AMPA?

 

L’AMPA està formada per tots els pares i mares de l’alumnat que en són socis. l'Admissió de socis és facultat de la Junta Directiva.

A l’Assemblea Anual s’elegeixen els membres que, de manera totalment voluntària, formaran part de la Junta Directiva.

L’AMPA es regeix pels estatuts de l’Associació aprovats el 20 de marzo de 2020 i que podeu consultar en el document adjunt.

 

Què són les “ Famílies d’Enllaç”?

 

La figura del pare o mare d’enllaç va ser creada al 2008.

A cada curs hi ha un pare o mare que fa d’enllaç o de nexe entre l’AMPA i el seu grup-classe en assumptes de caràcter general relacionats amb l'AMPA. Són proposats pels membres de la Junta de l’AMPA i les seves funcions són:

 • Animar, recolzar i dinamitzar les activitats proposades per l’AMPA.

 • Informar a les famílies d’aquells assumptes que l’AMPA li demana per afavorir el bon funcionament del curs, i els que són gestionats per l’Associació.

 • Col·laborar amb l’AMPA en la promoció de les activitats organitzades.

 • Animar a les famílies a què participin en les activitats organitzades per l'escola.

 

Comptem amb el pare o mare d’enllaç per:

- Mantenir l’esperit col·laborador entre les famílies i l’escola

- Assistir a les reunions que convoqui l’AMPA

- Transmetre fidelment els acords i les informacions referents a les activitats de l’AMPA

- Ajudar a les famílies del grup-classe a conèixer els continguts del documents més importants que defineixen el caràcter propi, el projecte educatiu i l’organització de l’escola.

El pare o mare d’enllaç no ha de substituir, en cap moment, el contacte de les famílies amb el tutor, cap d’estudis o la direcció de l’escola.

La família d’enllaç podrà demanar al seu grup classe, tenir, i fer servir els telèfons o e-mails particulars de les famílies del seu curs, sempre que les famílies lliurement li vulguin facilitar, i per l’exercici de la seva funció, tenint sempre present la llei de protecció de dades.

Un cop a l'any es fa una reunió dels Pares i mares d'enllaç amb la Junta.

 

Atenció als socis

El despatx de l’AMPA es troba situat a la planta baixa de l'escola, davant de la recepció del centre.

Horari atenció a convenir mitjançant cita prèvia sol·licitada per correu electrònic: ampa@sagratcoresclaves.com

Agraïm a totes les famílies el vostre suport durant el curs. Us recordem que podeu col·laborar i aportar idees per construir tots junts una escola millor.

PARTICIPEM I COL·LABOREM PER A UNA ESCOLA MILLOR PER ALS NOSTRES FILLS

L’AMPA SOM TOTS!!!

Estatuts AMPA

WEB EN CONSTRUCCIÓN actualizada a 25/01/2024

bottom of page